Lorenzo Heirwegh bracht met de aansluitingstreffer vanop de stip even hoop voor KSVO, maar viel in de 2de helft geblesseerd uit.  N De Zitter  KSVO

FC Merelbeke begon als een orkaan aan deze competitie, maar viel dan fel terug. Bij KSVO was het net andersom! Na een moeilijke start, kende onze geelhemden een geweldige periode met 10 wedstrijden zonder nederlaag, wat hen in de top 3 bracht.  Maar ook KSVO kreeg of krijgt zijn dip. 3 puntjes verschil lagen er tussen beide ploegen. KSVO stond op 28 punten, FC Merelbeke met 25. Mits een zege, kon KSVO zijn opponent op 6 punten zetten.

KSVO zonder geschorste Van Herreweghe

Eén noodgedwongen wijziging bij KSVO. De geelgeschorste Gilles Van Herreweghe werd in de basis vervangen door de jonge Gaëtan D’Hondt. Het was uitkijken of het weekje gedwongen rust, na een felle winterprik, voldoende was om de Oudenaardse batterijen terug op te laden.
Bij bezoeker FC Merelbeke kwam Mathieu D’Hoore in de ploeg. Het gewezen KSVO-jeugdproduct begon op zijn vertrouwde linkerflank en zou een belangrijke rol spelen in deze match.

Lorenzo Heirwegh bracht even hoop

De wedstrijd leek alvast zonder studieronde te beginnen. FC Merelbeke was meteen gevaarlijk. Na een voorzet vanop de linkerflank, kopte Antwi uit een schier onmogelijke hoek toch op doel. De bal flirtte een paar keer met de lat en viel dan gelukkig in de handen van doelman Verbrugge. De bezoekers drukten KSVO achteruit. Toch kan Heirwegh één keer zijn snelheid etaleren, maar zijn voorzet werd nog nipt in hoekschop geduwd. Aan de overzijde moest Verbrugge alert reageren op een plaatsbal van D’Hoore. Gillian tipte het schot over de lat. Aan de overzijde trapte Van Wambeke op doel. Het schot was te centraal om Maes te verontrusten. Iets voor het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Een klutsbal kwam plots gelukkig voor de voeten van Binst, die meteen op doel trapte. Verbrugge redde nog, ook de rebound werd afgeblokt, maar een nieuwe rebound van Soli vloog perfect in de kruising (0-1). Er werd bij KSVO wel geappelleerd voor voorafgaand buitenspel, maar het doelpunt ging toch door. En FC Merelbeke ging ook door op het elan, met een handvol hoekschoppen. Aan de overkant viel na een hoekschop voor KSVO, de bal voor de voeten van De Buysscher die meteen zwaar uithaalde. Het schot ging via een bezoekend lichaamsdeel in een nieuwe hoekschop. Aan de overzijde kreeg FC Merelbeke een vrije trap. Deze werd door D’Hoore scherp aangesneden. De afgeweerde bal werd van aan de rand van de zestienmeter door Ademoglu met een schuiver door het Oudenaardse benenbos tegen de netten getrapt (0-2). KSVO leek al voor het halfuur uitgeteld… tot Lorenzo Heirwegh op links vlugger was dan zijn verdediger en na een lichte duw gretig neer ging. De ref oordeelde dit voldoende voor een strafschop en Lorenzo zelf scoorde de aansluitingstreffer (1-2). Het was de start van een betere periode van KSVO, maar grote doelkansen kwamen daar niet uit voort. De bezoekers moesten nu wel achteruit en probeerden de rust te halen met de krappe voorsprong, wat hun uiteindelijk zou lukken. Zij zorgden nog één keer voor dreiging met een zwabberbal van De Mey, waarmee Verbrugge heel wat moeite had.

IJskoude douche, meteen na de rust

KSVO moest dus vol aan de bak in de tweede helft, die begon met ongewijzigde elftallen. En onze geelhemden incasseerden meteen een mokerslag, toen D’Hoore zijn linkerflank afging en de perfecte assist op het hoofd van Binst schilderde, die zijn 14de seizoentreffer hard binnen kopte (1-3). KSVO duidelijk aangeslagen, verloor even later Lorenzo Heirwegh met een nieuwe blessure, maar ook de bezoekers moesten vervangen, nadat Ademoglu in contact kwam met doelman Verbrugge. KSVO probeerde nu, maar vond nauwelijks een gat in de Merelbeekse afweer. Op het uur vond Van Wambeke wel de inlopende Cnudde. De schuiver van onze benjamin ging via de vingertoppen van Maes in hoekschop. Even later een nagenoeg identieke fase. Deze keer zag Van Meenen zijn schot uit een scherpe hoek uitsterven in hoekschop. Halverwege de 2de helft kreeg KSVO het nekschot, toen Soli diep werd gestuurd en beheerst de 1-4 voorbij Verbrugge in doel prikte. Game over en de laatste 20 minuten waren er teveel aan. Enkel Van Meenen zag zijn schot nog nipt naast gaan.

KSVO moet zich toch herpakken

Na een knappe reeks van 10 matchen zonder nederlaag, wat KSVO toen een top-3 plaats bezorgde, zit de ploeg nu wel duidelijk in een dip. Amper 2 puntjes uit de laatste 6 wedstrijden en slechts 2 doelpunten gemaakt. En uitgerekend Lorenzo Heirwegh, maker van die 2 doelpunten, viel op het uur uit met een oude blessure. Het wordt opnieuw bang afwachten hoe erg het letsel van onze kapitein is. Het februariprogramma oogt alvast loodzwaar, met uitwedstrijden bij KSV Oostkamp, derby op Olsa Brakel, thuis tegen Sparta Petegem en een midweekmatch in Wetteren. Vooral die 2 laatste matchen worden cruciaal voor KSVO.
Panikeren hoeft absoluut nog niet, maar puntenwinst dringt zich toch op, de komende wedstrijden…

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, D’Hondt, Spileers, Jourquin, Mestdagh, De Waele, Van Wambeke (74’ Martens), Cnudde (74’ Mézine), Van Meenen, Heirwegh (56’ Vandenborre) en De Buysscher

FC Merelbeke: Maes, Rogiers (88’ De Vriese), D’Hoore, Veeckman, De Mey, Verkindere, De Ruyver, Ademoglu (55’ Mjahed) Soli, Binst en Antwi

Doelpunten:

13’ 0-1 Soli
30’ 0-2 Ademoglu
34’ 1-2 Heirwegh (pen.)